logo-passtgoed

Veelgestelde vragen

Passtgoed klinkt als vastgoed en dat betekent gebouwen, in dit geval woningen in appartementengebouwen. ASS staat voor autisme spectrum stoornissen. Mensen dus die de diagnose ass hebben. Passtgoed geeft aan dat het gaat om voor deze groep goed passende woningen. Wat passend is, gaan we nog preciezer samen vastleggen.

Voorlopig denken we bij de bewoners aan: · volwassenen met de diagnose ASS, · die werken of dagbesteding hebben, · over een grote mate van zelfstandigheid beschikken (geen of ambulante hulp nodig hebben) · en voor wie een prikkelarme, veilige woonomgeving nodig is om bij te komen, goed te kunnen slapen, op te laden voor de drukke buitenwereld.

Dat is nog niet precies bekend. Wel zijn er al soortgelijke woningen gerealiseerd. Die kunnen we gaan bekijken om onze eigen wensen goed duidelijk te krijgen. Ook is duidelijk dat het om 1-of 2 -persoons woningen zal gaan van zo’n 50 – 60 m2.

Dat gaan we nog samen verder vastleggen waarbij we ook gebruik maken van heel veel kennis en ervaring die er al is. Strakke, rustige indeling en extra geluidsisolatie en stille luchtverversing zullen daar wel onderdeel van zijn.

Dat is nog niet precies bekend. Wel in Culemborg en waarschijnlijk in de nieuwe wijk bij het NS station.

Nog wel een tijdje hoor, wel een paar jaar. Dat heeft het voordeel dat we de tijd hebben om goed na te denken en vast te leggen wat we willen.

Nee, zorg en wonen zijn gescheiden. Wie zorg of coaching nodig heeft, moet dat zelf regelen. Er is dus geen ‘verplichte’ zorgaanbieder.

Nee, er is geen gezamenlijke ruimte zoals bij beschermd wonen. Wel streven we ernaar om een huis of hal van de buurt te realiseren, waarin je anderen uit de wijk kunt ontmoeten en samen dingen doen.

Je kunt je met naam en emailadres aanmelden bij de contact pagina.

Jawel, onder andere in Nijmegen en Almere. We kunnen die gaan bezoeken om onze eigen wensen te toetsen of aan te scherpen.

Voorlopig gaan we uit van woningen in het sociaal huur segment, waarvoor je dus woontoeslag kan ontvangen.

Dat betekent wel dat er inkomensgrenzen zijn.

Als je denkt dat je in het bewonersprofiel past, kun je je daarvoor aanmelden. (Zie onder Contact). De datum van aanmelding wordt geregistreerd samen met je naam en emailadres. Deze gegevens worden niet openbaar.

Stel je vraag dan via het contactformulier en we sturen je zo snel mogelijk antwoord.