logo-passtgoed
passtgoed_logo_wit

Over Passtgoed

Wonen met Autisme

Voor wie?
Voorlopig denken we bij de bewoners aan:
•    volwassenen met de diagnose ASS,
•    die werken of dagbesteding hebben,
•    over een grote mate van zelfstandigheid beschikken (geen hulp of beperkte ambulante hulp of een coach nodig hebben)
•    mensen voor wie een prikkelarme, veilige woonomgeving nodig is om bij te komen, goed te kunnen slapen, op te laden voor de drukke buitenwereld.


Hoe zien die woningen er uit?

Het zullen 1-of 2 -persoons woningen worden van zo’n 50 – 60 m2. Waarschijnlijk zijn de 6 – 10 woningen die worden gebouwd onderdeel van een groter appartementengebouw. In ieder geval hebben ze als kenmerken: strakke, rustige indeling en extra geluidsisolatie en stille luchtverversing. Er zijn al soortgelijke woningen gerealiseerd in Nijmegen. Die kunnen we gaan bekijken om onze eigen wensen goed duidelijk te krijgen. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat we zelf met een groep meedenken en praten! Daarbij kunnen we gebruik maken van de kennis en ervaring die al door anderen is opgedaan.

Wanneer zijn de woningen klaar?

Nog wel een tijdje hoor, wel een paar jaar. Dat heeft het voordeel dat we de tijd hebben om goed na te denken en vast te leggen wat we willen. Omdat het wat samenwonen en benodigde zorg betreft lastig kan zijn voor mensen die heel erg verschillen, zijn er al een aantal uitgangspunten vastgelegd voor de bewoners en de woningen.

Wie zijn op dit moment de trekkers?

De initiatiefgroep pASStgoed heeft op dit moment twee trekkers:
– Hans Kunstman, orthopedagoog
– Reinoud Meijdam, bouwkundige
Beiden zijn vader van een mogelijk toekomstige bewoner.
Maar we zouden graag deze groep uitbreiden tot 5 a 6 personen die hun steentje willen bijdragen, willen meedenken en praten, dingen doen in de vele stappen die nog gezet moeten worden. Als je enthousiast bent over het idee en je denkt te kunnen bijdragen, meld je dan aan via de contactpagina
Omdat het wat samenwonen en benodigde zorg betreft lastig kan zijn voor mensen die heel erg verschillen, zijn er al een aantal uitgangspunten vastgelegd voor de bewoners en de woningen.

 

Meer weten of meedoen?